Historikk

Tanum Rideklubb ble grunnlagt i 1997 med utgangspunkt i det nyoppstartede Tanum Ridesenter AS.

Connie C. Lorentzen og Ingebjørg Hennie leide anlegget av Jørgen W. Cappelen og tok fatt på prosjektet med høye ambisjoner. Sammen med profilerte ryttere fra Oslo Ridehus tiltrakk de seg hesteinteresserte fra hele østlandet. I løpet av noen uker var rideskolen i full gang og alle staller fullbooket med privathester.

Rytterne som kom fra andre klubber var ikke sene om å starte arbeidet med å etablere Tanum Rideklubb, som raskt fikk stor oppslutning. Alt dette skjedde i løpet av 1997.

Klubben og medlemmene har bidratt med vedlikehold og forbedring av anlegg, utstyr og ikke minst anleggelse av en trygg ridevei ved hjelp av STILK-midler, dugnadsinnsats og en stor porsjon entusiasme.

Noe av det unike ved Tanum Rideklubb i disse 12 årene er at vi har hatt og har ryttere i alle aldre, fra barn i førskolealder til pensjonister. Alle rytterne er ikke nødvendigvis så opptatt av å konkurrere, men de trives med hest og ridning. Vi har også en voltigegruppe og sprang-ryttere samt mange medlemmer blant rideskolens elever.

Gjennom årene har vi arrangert flere Lag-NM og store elitestevner på en profesjonell måte samtidig som vi satser på både topp og bredde for å rekruttere til ridesporten.

Mange ivrige foreldre har støttet opp om og gjort en enorm innsats for å utvikle det robuste miljøet, samholdet og klubbtilhørigheten.

Men mest av alt er Tanum Rideklubb kjent for å ha mange konkurranseryttere både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Og vi synes og høres på stevnene!

Våre ryttere er representert på de aldersbestemte landslagene og har år etter år vunnet NRYF`s championater takket være våre dyktige trenere og et unikt sportslig miljø.

Utskrift E-post